השתחררתם לא מזמן מהצבא? הוצאתם רישיון לאחרונה או שאתם עדיין מוגדרים כ"נהג חדש"? אם כן, הנה כמה תשובות לשאלות חשובות, שקשורות בנושא ביטוחי הרכב, המיועדים לנהגים חדשים. שאלות ותשובות שיעשו לכם קצת סדר בבלאגן:
כיצד מגדיר החוק וחברות הביטוח "נהג חדש"?
על פי החוק, נהג חדש הינו מי שנוהג על הכביש פחות משנתיים (מרגע קבלת רישיון הנהיגה שלו). אין משמעות לגיל הנהג במקרה זה: "נהג חדש" ייחשב ככזה בין אם הוא בן 18.5 והוציא את רישיון הנהיגה שלו לפני שנה, ובין אם הוא בן 45 והוציא את רישיון הנהיגה שלו לפני 6 חודשים.
כיצד מגדיר החוק "נהג צעיר"?
כאן, בניגוד ל"נהג חדש", ישנה משמעות לגיל הנהג ולא לוותק שלו. את ה"נהג הצעיר" מגדירות חברות הביטוח כל אחת על פי גיל שהחליטה עליו מראש ואין להגדרה זו חשיבות מבחינת החוק בישראל (כי אם רק מבחינת הביטוח שאותו מציעה חברת הביטוח עצמה).
מהן הדרישות מכל נהג חדש?
כפי שקובעת כל פוליסת ביטוח רכב לנהג חדש, כל נהג חדש וללא קשר לגילו, נדרש להציג בשמשה האחורית של רכבו שלט "נהג חדש" כדי ליידע את הנהגים האחרים בכך. בנוסף, עליו לעבור קורס ריענון (כפי שקובע החוק), וגם להימנע מביצוע עבירות חמורות. נהג חדש שנתפס מבצע עבירות חמורות, יהיה עליו לעבור מחדש טסט לקבלת רישיון. בנוסף, קיימת מגבלה על מספר נוסעי הרכב, שבו נוהג הנהג החדש וכן הגבלות ודרישות נוספות, הנקבעות על ידי חברות הביטוח עצמן.
מהי תכנית הליווי?
תכנית הליווי לנהגים חדשים קובעת כי כל נהג צעיר נדרש בליווי של נהג וותיק (בן 24 ומעלה ועם וותק של נהיגה בן 5 שנים לכל הפחות, או במידה ומדובר בנהג בן 30 ומעלה, עם וותק נהיגה של 3 שנים מינימום) לתקופה של חצי שנה לאחר שקיבל את רישיונו. הדבר תקף עד לגיל 24. במהלך תקופה זו הנהג הצעיר איננו רשאי לנהגו לבדו הן בנסיעות עירוניות, הן בנסיעות בינעירוניות והן בנסיעות בלילה. במהלך שלושת החודשים הראשונים, על הנהג להיות בליווי מלא בנסיעה בכל שעה, ובשלושת החודשים שלאחר מכן בליווי אך ורק בשעות הלילה (בין השעות 21:00 ל – 06:00 בבוקר).
מדוע תכנית הליווי חשובה כל כך?
על פי מחקרים שבחנו את תאונות הדרכים הקטלניות, נמצא כי מרביתן אירעו בשל חוסר ניסיונם של הנהגים ועליהן אחראיים לא מעט נהגים צעירים. מסיבה זו הוחלט על ביצוע של תכנית ליווי, המסייעת לנהגים החדשים והצעירים לרכוש כלים נוספים ובעיקר גם ניסיון בעזרתם של הוותיקים על הכביש. בבדיקות שבוצעו לאחר שיצאה התכנית לפועל, נמצא כי אכן ירד אחוז תאונות הדרכים, שבהן היו מעורבים נהגים צעירים או נהגים חדשים.
כמה עולה הביטוח לנהגים צעירים?
עלות פוליסת ביטוח לנהגים צעירים, הן ביטוח חובה, הן ביטוח מקיף והן ביטוח צד ג', נחשבת ליקרה יותר כשמדובר בנהגים צעירים וחדשים, בהשוואה לנהגים וותיקים. מחיר הביטוח נקבע על ידי חברת הביטוח עצמה תוך התייחסות לפרמטרים שונים.
עוד משהו שיעזור לכם לחסוך: רכבים טויוטה יד שניה באתר טויוטה סלקט
אם אתם כבר עושים ביטוח אז חשוב גם לדעת לבחור חברות ביטוח טובה.
סעו בזהירות!
טיפים טובים. עוד טיפ ממני הוא לא לשכוח לעשות ביטוח חובה, אחד מהביטויים החשובים והקריטיים שיש.
סעו בזהירות.